Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Зарічному райсуді м. Суми відбулася зустріч із присяжними

20 лютого 2018, 15:38

19 лютого 2018 року у приміщенні Зарічного районного суду м. Суми відбулася зустріч голови суду Ганни Шелєхової з присяжними, склад яких затверджено рішенням Сумської міської ради від 29 березня 2017 року № 1937-МР.

Голова Зарічного районного суду м. Суми Ганна Шелєхова розповіла, що чинне законодавство передбачає, що присяжні під час виконання своїх обов’язків в суді (тобто, під час залучення до розгляду конкретної справи) становляться суб’єктами, на яких поширюється дія Закону України «Про запобігання корупції». А тому до 01 квітня 2018 року присяжні мають подати електронні декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2017 рік. Заповнення такої декларації відбувається на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції за минулий рік за визначеною формою. 

Звернула увагу присутніх виступаюча і на необхідність завчасно отримати електронно-цифровий підпис для заповнення в подальшому Е-декларації.

Ганна Шелєхова наголосила, що порушення вимог фінансового контролю, умисне недекларування або декларування недостовірної інформації є корупційними правопорушеннями за які передбачено адміністративну та кримінальну відповідальність. Наслідки порушення вимог фінансового контролю визначені у статті 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення, а декларування недостовірної інформації або умисне неподання декларації суб'єктом декларування - у статті 366-1 Кримінального кодексу України.

В кінці зустрічі на всі запитання присяжних голова суду надали вичерпні відповіді та закликала відповідально ставитися до виконання свої обов’язків.

 

 

За повідомленням прес-служби суду