Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Колектив Шевченківського районного суду міста Києва висловив подяку за оперативне вжиття заходів щодо відновлення охорони суду

20 лютого 2018, 14:08

На адресу Вищої ради правосуддя надійшов лист від Шевченківського районного суду міста Києва, у якому колектив суду висловлює повагу та подяку за швидке та оперативне реагування на їх звернення щодо ситуації, що склалася з охороною приміщення суду

 У листі за підписом голови Шевченківського районного суду міста Києва Савицького О.А. повідомляється, що 19 лютого 2018 року приблизно о 9 годині 30 хвилин бійці Національної гвардії України, які здійснювали охорону суду, залишили його приміщення без повідомлення причин такого вчинку.

Згодом на адресу суду надійшов лист від військової частини 3066 з проханням розглянути можливість увільнення від охорони приміщення суду в зв’язку з високим рівнем захворюваності особового складу 4 стрілецького батальйону на ГРВІ.

Виконуючим обов’язки голови Шевченківського районного суд міста Києва Осауловим А.А. була направлена відповідь про неможливість надання такої згоди.

         У зв’язку з подіями, що склалися в суді, того ж дня на адресу Вищої ради правосуддя було направлено звернення, в якому висловлювалося прохання колективу Шевченківського районного суду міста Києва невідкладно його розглянути та якнайшвидше вжити відповідні заходи реагування щодо поновлення охорони приміщення суду.

         19 лютого 2018 року о 16:00 годині було призначено позачергове засідання Вищої ради правосуддя з приводу звернення голови Шевченківського районного суду м. Києва, за результатами розгляду якого ВРП ухвалила рішення, яким затвердила публічне звернення. У зверненні зазначено, що Вища рада правосуддя категорично не сприймає публічні заяви про відмову від виконання державної функції забезпечення охорони судів.

         За інформацією суду станом на 18 годину 00 хвилин 19 лютого 2018 року охорона приміщення була поновлена.

 

Прес-центр судової влади України