Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВРП звільнила Радченко Е.А. з посади судді Сихівського районного суду міста Львова за вчинення істотного дисциплінарного проступку

20 лютого 2018, 13:27

Доповідач – член Вищої ради правосуддя Ігор Бенедисюк поінформував, щодо Вищої ради правосуддя надійшло подання Третьої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя про звільнення судді Сихівського районного суду міста Львова Радченко Еллі Анатоліївни на підставі пункту 3 частини шостої статті 126 Конституції України у зв’язку із вчиненням нею істотного дисциплінарного проступку.

Дисциплінарну справу стосовно судді Радченко Е.А. порушено на підставі дисциплінарних скарг Львівської міської ради від 20 січня, 27 лютого та 21 квітня 2017 року. Скаржник зазначав про істотні порушення норм цивільного процесуального права суддею Радченко Е.А. під час розгляду заяви про визнання виконавчого листа таким, що не підлягає виконанню, які унеможливили реалізацію Львівською міською радою процесуального права – виконання судового рішення. У зв’язку з цим скаржник просив притягнути суддю Сихівського районного суду міста Львова Радченко Е.А. до дисциплінарної відповідальності.

Рішенням Третьої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 18 жовтня 2017 року № 3313/3дп/15-17, залишеним без змін рішенням Вищої ради правосуддя від 16 січня 2017 року № 63/0/15-18, суддю Радченко Е.А. притягнуто до дисциплінарної відповідальності та застосовано до неї дисциплінарне стягнення у виді подання про звільнення її з посади судді.

«Дисциплінарне провадження щодо судді Радченко Е.А. здійснено згідно з передбаченою чинним законодавством процедурою. Рішення про притягнення судді Радченко Е.А. до дисциплінарної відповідальності ухвалено Третьою Дисциплінарною палатою Вищої ради правосуддя у межах визначених законом повноважень»,– підсумував Ігор Бенедисюк.

Вища рада правосуддя ухвалила звільнити Радченко Еллі Анатоліївну з посади судді Сихівського районного суду міста Львова на підставі пункту 3 частини шостої статті 126 Конституції України.

 Прес-центр судової влади України