Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Полтаві відбувся Національний круглий стіл «Обмеження права на доступ до інформації: українські реалії»

19 лютого 2018, 17:49

17 лютого 2018 року суддя Апеляційного суду Полтавської області Петро Абрамов взяв участь у роботі Національного круглого столу на тему: «Обмеження права на доступ до інформації: українські реалії», що був  організований Полтавським осередком неурядової організації ELSA Poltava (The European Law Students' Association).

Круглий стіл об’єднав студентів, представників громадськості, журналістів та професійних юристів. Експерти заходу: суддя апеляційного суду Петро Абрамов, начальник ГТУ юстиції у Полтавській області Олег Тимченко, адвокат Ольга Шеховцова, представник Управління забезпечення прав людини Національної поліції України - УЗПЛ  Наталія Мельничук разом з учасниками круглого столу  говорили про законодавчу регламентацію права на доступ до інформації, види інформації, інформаційні запити, механізми реалізації права громадян на публічну інформацію.

Наприкінці зустрічі між Полтавською обласною організацією Національної спілки журналістів України та ГТУ юстиції в Полтавській області було досягнуто домовленості, щодо проведення постійних тренінгів, для журналістів, з метою роз’яснення останнім права на доступ до публічної інформації та механізмів його реалізації.

 

За повідомленням прес-служби суду 

Фото з  Facebook