Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Методологічний тренінг для суддів-викладачів

13 лютого 2018, 09:10

12-13 лютого 2018 року у Національній школі суддів України проводиться чотирнадцятий за рахунком тренінг для суддів-викладачів  “Методика підготовки та викладання тренінгів у НШСУ”.

Відкриваючи тренінг, начальник відділу підготовки викладачів (тренерів) –радник НШСУ Ольга Шаповалова зазначила, що, безумовно, перевагою тренінгів є те, що вони не лише дають знання, а й сприяють розвитку вмінь та навичок майбутніх суддів. Тому від того, наскільки професійно працюватимуть викладачі НШСУ, залежить перспектива розвитку всієї судової системи.

На початку тренінгу були проаналізовані засади суддівської освіти та особливості навчання дорослої аудиторії (лектор Ольга Шаповалова).

Про те, які інтерактивні методи (форми) навчання дорослої аудиторії застосовуються під час проведення тренінгів для суддів, розповіла Галина Юровська, заступник начальника відділу підготовки викладачів (тренерів).

У ході виконання практичних завдань учасники тренінгу отримали навички застосування окремих методів (форм) навчання, зокрема, щодо того, як прочитати міні-лекцію, як ефективно провести  мозковий штурм та рольову гру, тощо.

Професійний психолог, начальник відділу науково-методичного супроводження психологічної підготовки суддів Ганна Савченко надасть учасникам поради щодо особливостей викладацької діяльності та технік роботи з аудиторією та під час модерованої дискусії проаналізує з учасниками типові помилки, які можуть виникати в роботі викладача, й шляхи їх запобігання.

Цей методологічний тренінг завершує підготовку викладачів для спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді у місті Києві. Професіонали високого рівня, які опанували методику навчання, почнуть передавати свої знання кандидатам найближчим часом, з початком підготовки майбутніх суддів.

За повідомленням прес-служби НШСУ