Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулася зустріч керівництва Вищої ради правосуддя з експертом Ради Європи

12 лютого 2018, 18:00

12 лютого 2018 року у Вищій раді правосуддя відбулася зустріч Голови Вищої ради правосуддя Ігоря Бенедисюка, заступника Голови Вищої ради правосуддя Вадима Беляневича з міжнародним експертом Ради Європи, професором, доктором міжнародного права та міжнародних відносин Діаною Ковачевою в межах консультацій з метою підготовки зазначеним експертом висновку щодо проведення конкурсу на посади суддів Верховного Суду. Участь у зустрічі узяли керівник Проекту Ради Європи «Підтримка впровадженню судової реформи в Україні» Андрій Кавакін та менеджер зазначеного ПроектуІнна Ліньова; від секретаріату Вищої ради правосуддя – керівник відділу міжнародного співробітництва Владислав Гуртенко та головний спеціаліст цього відділу Дар’я Богатчук.

Голова Вищої ради правосуддя Ігор Бенедисюк поінформував, що Радою було прийнято рішення про внесення Президентові України подання про призначення 117 кандидатів на посади суддів Верховного Суду, а також окреслив особливості конкурсу до найвищого суду в системі судоустрою України.

Заступник Голови Вищої ради правосуддя Вадим Беляневич зазначив, що спроможність оптимізувати організацію робочих процесів Вищої ради правосуддя дала можливість розглянути матеріали щодо кандидатів до Верховного Суду у стислі строки.

Експерт Ради Європи Діана Ковачева висловила вдячність керівництву Вищої ради правосуддя за можливість зустрічі та поставила ряд запитань стосовно організації конкурсу до Верховного Суду.

Учасники зустрічі обговорили проблемні питання, що виникали в процесі проведення конкурсу до Верховного Суду, в тому числі проблему надходження скарг щодо суддів під час розгляду Вищою радою правосуддя матеріалів стосовно їх призначення на посади, врегулювання діяльності Громадської ради доброчесності, необхідність захисту персональних даних та інформації з обмеженим доступом при розгляді питань про призначення судді, вирішення питання конфлікту інтересів при розгляді членами Вищої ради правосуддя матеріалів про призначення на посади суддів та ін.

Представники Проекту Ради Європи висловили сподівання на продовження ефективної співпраці з Вищою радою правосуддя та зазначили, що питання, обговорені під час зустрічі, знайдуть своє відображення у відповідному висновку міжнародного експерта, остаточний варіант якого буде представлений, орієнтовно, наприкінці лютого – на початку березня поточного року.

Переглянути фотоальбом

Прес-центр судової влади України