Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги ЗМІ: з приводу інформації, поширеної 12 лютого 2018 року Bihus.info, Zahid.net, 24 канал та іншими ЗМІ, щодо кандидата на посаду першого заступника Голови ДСА України Н.Привалової

12 лютого 2018, 17:21

12 лютого 2018 року Bihus.info у ЗМІ (Zahid.net, 24 канал та інші) поширено інформацію: «Колишній директор Департаменту методологічної роботи Державної фіскальної служби Неля Привалова перемогла у конкурсі на посаду першого заступника голови Державної судової адміністрації України.

Привалова працювала у Державній фіскальній службі за часів Януковича, тож у 2015-му році її звільнили в рамках закону про люстрацію. 2 лютого 2018-го вона виграла конкурс з відбору кандидатів на зайняття вакантних посад державної служби в системі правосуддя, а саме на першого заступника Голови Державної судової адміністрації України».

Звертаємо увагу на те, що у відкритому Єдиному державному реєстрі осіб, щодо яких застосовано положення Закону України «Про очищення влади» відсутня інформація про застосування до Н.Привалової положень вказаного Закону.

Крім того, повідомляємо, що згідно з копією трудової книжки Н.Привалової 12 жовтня 2015 року вона  звільнена із займаної посади за угодою сторін на підставі пункту 1 статті 36 КЗпП України.

Відповідно до вимог частини першої статті 4 Закону України «Про очищення влади» Н.Привалова подала заяву, в якій повідомила  Вищу раду правосуддя, що заборони, визначені частинами третьою  або четвертою статті 1 цього  Закону, щодо неї не застосовуються, і надала згоду на проходження перевірки та оприлюднення відомостей щодо себе відповідно до вимог вказаного Закону.

Водночас, розуміючи стурбованість громадськості, повідомляємо про таке. 

Керуючись пунктом 19 частини першої статті 3 Закону України «Про Вищу раду правосуддя», частиною другою статті 56 Закону України «Про запобігання корупції» та Порядком проведення спеціальної перевірки стосовно осіб, які претендують на зайняття посад, які передбачають зайняття відповідального або особливо відповідального становища, та посад з підвищеним корупційним ризиком, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 25 березня 2015 року №171, Вища рада правосуддя надіслала запити з метою проведення спеціальної перевірки відомостей стосовно кандидата на посаду першого заступника Голови Державної судової адміністрації України Привалової Нелі Євгеніївни.

За результатами проведеної перевірки буде прийнято рішення про призначення на посаду або про відмову у призначенні на посаду вказаного кандидата.

Результати перевірки буде доведено до відома громадськості.

Нагадаємо, що 2 лютого 2018 року відбулося засідання Комісії з питань вищого корпусу державної служби в системі правосуддя, під час якого проведено завершальний етап та оголошено переможців конкурсу з відбору кандидатів на зайняття вакантних посад державної служби категорії «А» в системі правосуддя, а саме посад першого заступника та заступника Голови Державної судової адміністрації України.

Під час засідання оголошені результати розв’язання ситуаційних завдань кандидатів на посади першого заступника та заступника Голови Державної судової адміністрації України.

Комісія визначила переможця конкурсу на посаду першого заступника Голови Державної судової адміністрації України – Привалову Нелю Євгеніївну. Другою за результатами конкурсу стала Кравченко Ольга Олександрівна.  Протокол засідання Комісії та відеозапис оголошення результатів тестування і вирішення ситуаційних завдань, співбесіди з кандидатами оприлюднено на офіційному веб-сайті Вищої ради правосуддя.

 Прес-центр судової влади України