Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді Луганського окружного адміністративного суду Смішлива Т.В. та Борзаниця С.В. повідомили ВРП про втручання в їхню діяльність

12 лютого 2018, 16:40

Судді Луганського окружного адміністративного суду Смішлива Тетяна Вікторівна та Борзаниця Сергій Володимирович повідомляють Вищу раду правосуддя про тиск з боку позивача.

За інформацією, що надійшла до ВРП, у провадженні суддів перебувала адміністративна справа за позовом до управління Пенсійного фонду України в місті Сєвєродонецьку Луганської області.

Предметом позову є визнання протиправною бездіяльності управління Пенсійного фонду України в місті Сєвєродонецьку Луганської області щодо припинення виплати пенсії позивачу та зобов’язання поновити виплату пенсії з квітня 2017 року.

Судді зауважують, що до позовної заяви не додано жодного доказу на підтвердження факту, що позивач перебуває на обліку в управлінні Пенсійного фонду України в місті Сєвєродонецьку Луганської області як пенсіонер та саме це управління здійснює виплату пенсії позивачу. Також не надано доказів того, що позивачу припинено виплату пенсії з квітня 2017 року.

Окрім того, позивач звернувся до суду з адміністративним позовом з пропуском строку звернення до суду. Ним не оформлено клопотання про поновлення строку звернення до суду та не надано докази на підтвердження поважності причин пропуску строку звернення до суду, а також не наведено розрахунку компенсації втрати частини грошових доходів у зв’язку з порушенням строків їх виплати з 1 квітня 2017 року по день стягнення компенсації з відповідними доказами.

Зазначене стало підставою для винесення ухвали про залишення позовної заяви до управління Пенсійного фонду України в місті Сєвєродонецьку Луганської області без руху та надання строку для усунення недоліків позовної заяви.

8 лютого 2018 року позивач подав до суду заяву про усунення недоліків позову, до якої додано копію скарги щодо дисциплінарного проступку суддів Смішливої Т.В. та Борзаниці С.В.

Долучення до заяви  копії скарги щодо дисциплінарного проступку судді Луганського окружного адміністративного суду вважають тиском на суд з боку позивача з метою прийняття судом необхідного для нього рішення, що є втручанням у здійснення правосуддя.

 Відповідно до статті 73 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» вказане повідомлення внесено до реєстру повідомлень суддів про втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя. Вищою радою правосуддя буде проведено перевірку фактів, викладених суддею, та ухвалено відповідне рішення.

Прес-центр судової влади України