Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя Дрогобицького міськрайонного суду Львівської області Нагірна О.Б. повідомляє ВРП про втручання в її діяльність як судді під час здійснення правосуддя

12 лютого 2018, 13:19

         Суддя Дрогобицького міськрайонного суду Львівської області Нагірна Олеся Богданівна повідомляє, що під час розгляду цивільної справи про поділ спільного майна подружжя їй було заявлено відвід відповідачем, оскільки суд долучив до позовної заяви копії документів про придбання побутових товарів. На його думку, суддя незаконно задовольнила клопотання про долучення до позовної заяви копій документів (чеків та рахунків).

         Мотивуючи заяву про відвід судді Нагірній О.Б., представник відповідача відкрито погрожував їй зверненням до зі скаргами до Вищої ради правосуддя в разі відхилення заяви про відвід. Ухвалою Дрогобицького міськрайонного суду Львівської області в задоволенні зазначеної заяви було відмовлено через безпідставність.

         На думку судді Нагірної О.Б., вказані обставини свідчать про протиправне втручання у її діяльність як судді, спробу тиску на суд з метою прийняття потрібного стороні рішення, що стало підставою для звернення з відповідним повідомленням до Вищої ради правосуддя.    

Відповідно до статті 73 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» вказане повідомлення внесено до реєстру повідомлень суддів про втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя. Вищою радою правосуддя буде проведено перевірку фактів, викладених суддею, та ухвалено відповідне рішення.

Інтерактивна карта повдіомлень суддів про втручання

Прес-центр судової влади України