Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Тростянецький районний суд Сумської області оприлюднив інформацію щодо розгляду адміністративних справ за позовами пенсіонерів МВС

12 лютого 2018, 10:54

     У зв’язку з прийняттям Закону України «Про Національну поліцію» актуальним та повсякденним стає питання громадян щодо перерахунку пенсій колишнім працівникам МВС України.

    Наприкінці 2017 року  пенсіонерами МВС було подано до Тростянецького районного суду Сумської області 6 адміністративних позовів. На даний час 4 адміністративні справи розглянуті судом.

    Оскільки розмір пенсії не перераховувався протягом тривалого часу, в зв’язку з чим не забезпечує необхідних умов життя, колишні працівники МВС звернулися до суду з позовом до Ліквідаційної комісії Управління МВС України в Сумській області  про визнання бездіяльност вищезазначеної комісії та зобов’язання надати нову довідку для перерахунку пенсії. Постановою Кабінету Міністрів України від 11.11.2015 р. № 988 "Про грошове забезпечення поліцейських Національно поліції" встановлено грошове забезпечення поліцейських, яке, за своїми складовими є ідентичним складовим колишніх працівників міліції, але за розміром більшим. Ліквідаційною комісією було підготовлено та направлено до Головного управління Пенсійного фонду  в Сумській області довідки для перерахування пенсій, але розмір грошового забезпечення, зазначений в них, не в повній мірі, на думку позивачів,  відповідав вимогам законодавства та значно зменшував розмір пенсійного забезпечення колишніх працівників МВС.

    Суд визнав  бездіяльність Ліквідаційної комісії Управління МВС  протиправною та зобов’язав виготовити та направити  до Головного управління Пенсійного фонду України в Сумській області довідку про розмір грошового забезпечення відповідно до вимог чинного законодавства.

    Крім того, доводимо до відома громадян, що з набранням чинності   15 грудня 2017 року змін до Кодексу адміністративного судочинства України Тростянецьким  районним судом Сумської області  як адміністративним судом розглядаються виключно адміністративні справи  з приводу рішень, дій чи бездіяльності суб’єктів владних повноважень у справах про притягнення до адміністративної відповідальності; справи, пов’язані з виборчим процесом чи процесом референдуму; справи, пов’язані  з перебуванням іноземних осіб та осіб без громадянства на території України; справи з приводу рішень, дій  чи бездіяльності державного виконавця чи іншої посадової особи державної виконавчої служби щодо виконання ними рішень судів.

    Всі інші адміністративні справи, зокрема щодо оскарження дій суб’єкта владних повноважень щодо  ненадання публічної інформації, оскарження дій працівників територіальних органів  Пенсійного фонду України та зобов’язання перерахунку пенсії, тощо  розглядаються Сумським окружним адміністративним судом. Просимо врахувати дану інформацію при подачі адміністративних позовів до суду.

За повідомленням прес-служби суду