Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Апеляційному суді Кіровоградської області відбувся День відкритих дверей для школярів педагогічного ліцею

12 лютого 2018, 10:11

Із навчальним візитом апеляційний суд відвідали учні 11 класу  комунального заклад «Педагогічний ліцей Кіровоградської міської ради Кіровоградської області».

Захід організовано з метою правового виховання школярів, спрямованого на формування правової свідомості та навичок і звичок правомірної поведінки учнівської молоді.

Розпочав знайомство учнів з судовою установою заступник керівника апарату суду Андрій Одуд, який розповів про історію будівлі суду, яка є пам’яткою архітектури міста, про роботу апарату суду, категорії справ та порядок апеляційного перегляду рішень судів першої інстанції.

   

Суддя-спікер Людмила Дьомич розповіла про структуру судової системи, про справи, які найчастіше оскаржуються, акцентувала увагу на вимогах до кандидатів на посаду судді. Відповідала на різноманітні запитання учнів щодо специфіки роботи судді, навантаження та оплати праці суддів та працівників апарату суду.

Школярі відвідали зали судових засідань, кримінальну та цивільну канцелярії, де дізналися про реєстрацію та  рух документів, що надходять до суду, ознайомились з порядком автоматизованого розподілу справ між суддями,  проведенням судових засідань у режимі відеоконференції, спустилися до підвального приміщення суду, де оглянули камери тримання затриманих, підозрюваних і засуджених осіб.

Виявилось, що більшість учнів випускного класу мають намір вступати до вищих навчальних закладів юридичної спеціалізації, тому отримання вичерпної інформації про роботу суду сприяло також формуванню професійної орієнтації майбутніх абітурієнтів.

Наприкінці зустрічі суддя Л. Дьомич побажала одинадцятикласникам успішно скласти іспити ЗНО, наголосила на необхідності відповідального ставлення до обрання майбутньої професії.

                                             

 

За повідомленням прес-служби суду