Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До Бориспільського міськрайонного суду Київської області надійшов обвинувальний акт за обвинуваченням службової особи у у внесенні завідомо неправдивих відомостей до офіційного документа

12 лютого 2018, 09:48

10.01.2018 року до Бориспільського міськрайонного суду Київської області надійшов обвинувальний акт відносно Каспрука Дениса Ігоровича за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366, ч. 5 ст. 191 КК України.

26.12.2017 року вказаний обвинувальний акт затверджений прокурором другого відділу управління з розслідування кримінальних проваджень слідчими органів прокуратури та процесуального керівництва прокуратури Київської області юристом 2 класу Чуйковим В.С.

Каспрук Д.І. обвинувачується у внесенні службовою особою завідомо неправдивих відомостей до офіційного документу, видачі завідомо неправдивого документу та розтраті чужого майна, яке перебувало в його віданні, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, що вчинене в особливо великих розмірах, тобто у вчиненні кримінальних правопорушень (злочинів), передбачених ч. 1 ст. 366, ч. 5 ст. 191 КК України.

Вказане кримінальне провадження перебуває в провадженні головуючого судді Кабанячого Ю.В., та визначено колегію в складі суддів: Борця Є.О. та Яковлєвої Л.В.

09.02.2018 року в судове засідання з’явились: прокурори, обвинувачений, захисник обвинуваченого. Представник потерпілого в судове засідання не з’явився, від нього надійшло клопотання, в якому він просить проводити підготовче судове засідання без його участі.

В судовому засіданні не були присутні активісти та журналісти.

Обвинувачений Каспрук Д.І. заявив клопотання про відвід судді у вказаному кримінальному провадженні посилаючись на те, що будучи слідчим суддею Борець Є.О. розглянув клопотання про накладення арешту на майно. Таким чином, суддя вже сформував свою думку щодо законності вилучення цього автомобіля, під час проведення його обшуку.

Судом винесено ухвалу, якою відмовлено у задоволенні клопотання обвинуваченого Каспрука Д.І. про відвід судді Борця Є.О.

09.02.2018 р. було відкладено підготовче судове засідання у зв’язку з клопотанням обвинуваченого до 23.02.2018 р. на 16-30 год. Учасників судового провадження повідомити про наступний час та місце розгляду справи.

Оскільки розгляд даного кримінального провадження становить значний суспільний інтерес, просимо представників засобів масової інформації завчасно повідомляти прес-службу суду про бажання взяти участь у судовому засіданні за тел. (04595) 6-76-41, контактні особи – Поліщук Катерина та Онішко Ірина.

Звертаємо увагу, що присутність представників засобів масової інформації під час розгляду справи можлива без попередньої акредитації.

У випадку проведення в залі судових засідань фото- і кінозйомки, теле-, відео-, звукозапису із застосуванням стаціонарної апаратури, а також транслювання судового засідання по радіо/телебаченню, пропонуємо заздалегідь подати клопотання.

За повідомленням прес-служби суду