Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Новопсковському районному суді Луганської області для учнів провели правовий квест

12 лютого 2018, 08:47

18 січня 2018 року в Новопсковському районному суді Луганської області відбувся захід, який організувала суддя – спікер Стеценко О.С.  День відкритих дверей проходив у формі правового квесту «Довіра до суду» для учнів Новопсковського професійного аграрного ліцею за участю працівників апарату Новопсковського районного суду Луганської області та запрошених гостей. Метою даного заходу було поставлено: підвищити прозорість та відкритість діяльності судових органів, забезпечити вільний доступ до інформації щодо здійснення судочинства.

Участь у квесті приймали майже 20 учнів Новопсковського аграрного ліцею, яким було проведено екскурсію по приміщенню суду, потім їх запросили до зали судових засідань. Ніхто з учнів раніше не був присутній не тільки в судовому засіданні, а й взагалі в приміщенні суду,  тому вони мали справжній інтерес до того, що відбувається.

За планом учням розповіли кратку лекцію щодо структури установи, щодо професійних обов’язків покладених на суддю, помічника, секретаря судових засідань, тощо. Також, повідомили, як громадянин має себе поводити у суді, у судовому засіданні, в чому саме проявляється довіра до суду. Всі учні були зацікавлені та уважно слухали суддю. Після отриманої інформації ліцеїсти відповіли на декілька питань вікторини.

Щоб показати молоді як же насправді проходять судові процеси, працівники апарату суду «зіграли» обвинувачених, потерпілих та свідків. А ось в якості прокурорів, адвоката та слідчого були запрошені Рідченко К.І., Мукбаніані Д.В. – прокурори Новопсковського відділу Старобільської місцевої прокуратури, Компанієць В.В. – адвокат, Гладкий Д. – слідчий Новопсковського ВП ГУНП В Луганській області. За основу була взята справжня кримінальна справа, яка розглядалась в Новопсковському районному суді Луганської області суддею Стеценко О.С.

Учні зберігали тишу та дуже уважно спостерігали за «судовим процесом». Вони не могли приховати своїх вражень.  Потім їм запропонували самим зайняти ролі учасників справи. Їм сподобалась дана пропозиція, хоча вони трохи і соромились.

Наприкінці учні не могли стримати своїх емоцій, ділились враженнями, висловлювали думки, задавали влучні запитання. Майже всі ліцеїсти виявили бажання приміряти мантію судді, фотографувались.

Приємні несподіванки цього дня для учнів не закінчились, оскільки наприкінці заходу глава організації  ГО «Моя Новопсковсщина» Єгор Потоцький вручив дітям подарунки.  А від Новопсковського районного суду Луганської області  учні отримали сертифікати учасника правового квесту «Довіра до суду».

Можна з впевненістю сказати, що мету заходу досягнуто.  Учні та учасника заходу здобули приємні

враження.

 

 

За повідомленням прес-служби суду