Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Верховному Суді відбулася зустріч із представниками Фундації Європейського права лорда Слінна

09 лютого 2018, 16:46

9 лютого 2018 року Голова Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду Станіслав Кравченко, судді Великої Палати Верховного Суду Володимир Британчук і Леонід Лобойко, начальник відділу міжнародно-правової взаємодії Ліна Губар та начальник правового управління (ІІІ) департаменту аналітичної та правової роботи Юрій Хім’як зустрілися із керівником Фундації Європейського права лорда Слінна, лордом-суддею у відставці Апеляційного суду Англії та Уельсу сером Робіном Олдом і координатором проектів Фундації в Україні Сергієм Вакаріним.

Станіслав Кравченко подякував серу Робіну Олду за ініціативу зустрічі у Верховному Суді та зазначив, що такі комунікації сприятимуть ефективному реформуванню судової системи України. Також Голова Касаційного кримінального суду наголосив на важливості подальшої співпраці між Верховними Судами України та Великобританії.

Суддя Великої Палати Верховного Суду Володимир Британчук поінформував представників Фундації лорда Слінна про діяльність, повноваження та структуру Верховного Суду. Зокрема, сера Робіна Олда зацікавили особливості формування кількісного складу колегій суддів для розгляду різних категорій справ у Великій Палаті та Касаційному кримінальному суді у складі ВС, процесуальні механізми реалізації права на висловлення суддею окремої думки.

В контексті продовження судової реформи в аспекті створення Вищого антикорупційного суду як постійно діючого суду у системі судоустрою України Станіслав Кравченко зауважив, що на сьогодні у Верховній Раді України зареєстровано відповідний проект Закону.

Суддя Великої Палати ВС Леонід Лобойко наголосив на створених в ході судової реформи ефективних засобах забезпечення єдності судової практики, підкресливши, що визначені процесуальним законодавством підстави та встановлений порядок передачі кримінального провадження колегією суддів на розгляд палати, об’єднаної палати, Великої Палати не лише значно полегшить формування єдиної судової практики, а й запобігатиме існуванню різнотлумачення норм права у подібних правовідносинах.

Учасники заходу обговорили перспективи створення спеціалізованого антикорупційного суду, особливості відповідних змін до законодавства та висловили готовність до подальшого співробітництва.

До відома. Діяльність Фундації Європейського права лорда Слінна зосереджена на утвердженні верховенства права і незалежності судової влади, прав людини, поширенні права та практики Європейського Союзу, впровадженні альтернативних форм вирішення спорів, зокрема медіації. Окрема увагу приділяється сприянню в реформуванні судової системи – підвищенню прозорості, ефективності, цілісності та незалежності, консультування щодо процедур відбору, призначення та просування суддів.

 

За повідомленням прес-служби суду