Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулося урочисте відкриття нової адміністративної будівлі Орджонікідзевського районного суду міста Запоріжжя

09 лютого 2018, 16:30

9 лютого 2018 року відбулася урочиста церемонія відкриття нової адміністративної будівлі Орджонікідзевського районного суду міста Запоріжжя, розташованого у місті Запоріжжі на вул. Перемоги, 107-Б.

В урочистостях з нагоди відкриття будівлі суду взяли участь Голова Вищої ради правосуддя Ігор Бенедисюк, Голова Верховного Суду Валентина Данішевська, Голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк, Голова Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Сергій Козьяков, суддя Конституційного Суду України Віктор Городовенко, суддя Касаційного цивільного суду у складі Верховного Суду Дмитро Луспеник, суддя Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду Лариса Рогач.

За інформацією апеляційного суду Запорізької області, площа нового приміщення Орджонікідзевського районного суду міста Запоріжжя охоплює 1376 квадратних метрів. Будівлю оснащено сучасною системою блискавкозахисту, яка забезпечує безпечне перебування у ній людей під час грози, а також запобігає псуванню електронно-обчислювальної техніки та виникненню пожежонебезпечних ситуацій.

Під час реконструкції будівлі суду особливу увагу приділено створенню в суді зручних умов для перебування у ній маломобільних груп населення: входи до будівлі обладнано двома пандусами, поруч із дверима, до яких ведуть пандуси, встановлено кнопки виклику, у приміщенні суду облаштовано  спеціальний санвузол для осіб з інвалідністю.

Зали судових засідань для слухання кримінальних справ облаштовані передбаченими Кримінальним процесуальним кодексом України загородженнями зі скла, які відокремлюють підсудних від складу суду і присутніх громадян. У суді наявні три камери з технологією «тепла підлога» для тримання підсудних, конвойне приміщення, окремі туалети для підсудних та особового складу варти, бокс для заїзду конвойного автомобіля, а також створено умови для відвідувачів, зокрема встановлено стенди з інформацією щодо діяльності суду, навігацією по будівлі суду тощо. Крім того, встановлено уніфіковану систему контролю і управління доступом, оснащену найсучаснішим обладнанням.

У рамках урочистих заходів проведено круглий стіл «Застосування нового процесуального законодавства» та прес-конференцію в апеляційному суді Запорізької області на тему «Судова реформа − реалії та перспективи»,  під час яких обговорено питання покращення доступу громадян до правосуддя в Запоріжжі, втручання в діяльність суддів щодо здійснення правосуддя, реагування ВРП на такі дії, оптимізації судової системи, застосування на практиці перехідних положень процесуальних кодексів тощо.

Переглянути фотоальбом

 Прес-центр судової влади України