Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Апеляційному суді Полтавської області проведено першу екскурсію для школярів у 2018 році

09 лютого 2018, 16:04

Вперше в 2018 році двері нашого суду відчинилися для учнівської молоді міста. Сьогодні до нас завітали учні 9-А класу Полтавської гімназії № 31.

Екскурсію приміщенням суду для дітей провела прес - секретар суду Олена Швидка, яка не лише розказала дітям що таке суд, а й розповіла про історію Апеляційного суду Полтавської області та запросила дітей до музею суду. Учні  дізналися яким був колектив суду в далекому 1937 році, як суд пережив часи Другої світової війни, якими кодексами керувалися судді в 50-х роках минулого століття та хто міг стати суддею в радянські часи, а також ознайомилися з іншими цікавими експонатами, що знаходяться в музеї нашого суду.

Найцікавішою частиною екскурсії звичайно стала зустріч із суддею. З гімназистами залюбки поспілкувався суддя Апеляційного суду Полтавської області Володимир Костенко. Діти дізналися хто може стати суддею в Україні, як розглядаються справи в апеляційній інстанції, як учасники процесу розташовуються в залі судового засідання. Більш детально суддя зупинився на відповідальності неповнолітніх.

Володимир Григорович відповів на всі запитання юних полтавців, а питань було чимало. Гімназисти цікавилися чи складно суддям приймати рішення; наскільки важко працювати суддям апеляційної інстанції, адже вони повинні приймати рішення колегіально; які справи є найбільш складними; як довго часу судді знаходяться в нарадчій кімнаті.

На згадку про зустріч учні отримали календарі з інформацією про Апеляційний суд Полтавської області.

За повідомленням прес-служби суду