Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Сумському окружному адміністративному суді проведено "День відкритих дверей"

09 лютого 2018, 14:46

11 лютого 2009 року розпочав свою процесуальну діяльність Сумський окружний адміністративний суд.

Вже протягом дев’яти років судді Сумського окружного адміністративного суду здійснюють відправлення правосуддя по адміністративним справам.

 

До річниці початку діяльності суду 09 лютого 2018 року в Сумському окружному адміністративному суді проводиться день відкритих дверей для першокурсників всіх навчальних закладів міста Суми, які здійснюють підготовку студентів за юридичними напрямками.

Головна мета даного заходу – познайомити першокурсників з організацією роботи суду, а також із категоріями справ, що розглядаються адміністративними судами.

Прес-секретар суду Вадим Кліщенко розповів гостям про історія утворення Сумського окружного адміністративного суду, а також про взаємодію та співпрацю з навчальними закладами. Після цього переглянули відеоматеріали щодо роботи суду, а також про навчальні судові засідання, які проводяться на базі Сумського окружного адміністративного суду

Суддя-спікер Сергій Бондар розповів першокурсникам про особливості розгляду адміністративних справ зі свого практичного досвіду, та про позитивні зміни до процесуального законодавства України. Після чого відповів на запитання студентів.

 

 

Заступник начальника відділу документального забезпечення Тетяна Кохан ознайомила студентів з роботою канцелярії Сумського окружного адміністративного суду, а також розповіла як отримати рішення чи виконавчі документи по справі.

Керівник апарату суду Катерина Недайхліб роз’яснила яким чином можна подати адміністративний позов до Сумського окружного адміністративного суду та показала як користуватися інформаційним кіоском, що розташований в холі суду.

У своїй роботі Сумський окружний адміністративний суд намагається бути максимально відкритим для студентів та активно співпрацює із навчальними закладами.

Зокрема, підписано меморандум про взаємодію і співпрацю з Коледжем СНАУ, Навчально-науковим інститутом права СумДУ та Сумською філією ХНУВС, а також діє договір про співпрацю з Сумським національним аграрним університетом.

З актуальною інформацією про роботу Сумського окружного адміністративного суду можна ознайомитися на офіційній сторінці на веб-порталі «Судова влада України», на сторінці суду в соціальній мережі Facebook, а також на YouTube-каналі суду.

Сумський окружний адміністративний суд висловлює вдячність студентам та викладачам!

За повідомленням прес-служби суду