Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

На Сумщині ОСББ у суді відстояло свої права при укладанні договору на постачання електричної енергії з ПАТ Сумиобленерго

22 січня 2018, 14:21

 До Господарського суду Сумської області звернувся позивач – ПАТ «Сумиобленерго» щодо врегулювання розбіжностей договору із відповідачем - Об’єднанням співвласників багатоквартирного будинку “Лермонтова 1А”, м. Суми.  

Розглянувши матеріали справи, суд встановив основні розбіжності, спірні пункти договору і вирішив позов задовольнити частково. 

Зокрема, судом вирішено: рахунки за використання  електроенергії на технічні цілі будинку проводяться згідно із даними кожного окремого лічильника (ліфти, комунальне та аварійне освітлення), а не згідно із даними загальнобудинкового лічильника; не встановлювати ліміти на попередньо спожиту електроенергію, а по факту. З договору виключена норма відповідальності ОСББ за збереженість квартирних лічильників та пломб на них, які встановлені на сходових клітинах.

        Натомість суд залишив в силі пункти договору, де мова йде про нарахування пені: враховуючи правила та норми чинного законодавства щодо відповідальності за несвоєчасні платежі у вигляді пені 3% та інфляції за несвоєчасні платежі за спожиту електроенергію.

 

За повідомленням прес-служби суду