Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Бердичівлянину, підозрюваному у вбивстві власної дружини, обрано запобіжний захід

22 січня 2018, 15:05

22 січня 2018 року Бердичівським міськрайонним судом задоволено клопотання слідчого Бердичівського відділу поліції стосовно застосування запобіжного заходу у виді тримання під вартою на 60 днів до особи, яка підозрюється у вбивстві людини (ч. 1, ст. 115 ККУ).

Обґрунтовуючи необхідність обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою, сторона обвинувачення вказала, що, зважаючи на скоєння особливо тяжкого злочину, підозрюваний з метою уникнення кримінальної відповідальності може незаконно впливати на свідків, які є його родичами і родичами потерпілої, для зміни раніше даних ними показань та зможе переховуватись від органів досудового розслідування і суду.

В свою чергу сторона захисту та підозрюваний заперечували проти такого запобіжного заходу, вказували на недоведеність ризиків, передбачених КПК та просили застосувати більш м’який запобіжний захід.

Нагадаємо, що подія сталася вечором 18 січня 2018 року в м. Бердичеві. У підозрюваного на ґрунті особистих неприязних стосунків виникла сварка зі своєю дружиною, в ході якої він її задушив.

Наразі проголошено вступну та резолютивну частину ухвали. Повний текст ухвали буде складений не пізніше п’яти діб з дня оголошення вступної та резолютивної частини.

Ухвала слідчого судді може бути оскаржена протягом п’яти днів з дня її оголошення шляхом подання апеляційної скарги безпосередньо до апеляційного суду Житомирської області.

 

За повідомленням прес-служби суду