Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Печерським УП ГУ НП у місті Києві здійснюється досудове розслідування за фактом втручання в діяльність судді Київського апеляційного адміністративного суду Чаку Є.В.

22 січня 2018, 11:13

Печерським УП ГУ НП у місті Києві  здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками  кримінального правопорушення, передбаченого частиною першою статті 376  Кримінального кодексу України, за фактом втручання  невстановленої особи в діяльність судді  Київського апеляційного  адміністративного суду Чаку Євгена Васильовича з метою  перешкоджання виконанню службових  обов’язків. Досудове розслідування  триває. Про це йдеться у повідомленні прокуратури міста Києва, отриманому Вищою радою правосуддя.

9 листопада 2017 року Вища рада правосуддя, розглянувши  повідомлення судді Київського апеляційного адміністративного суду Чаку Є.В. про втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя, вирішила звернутися до Генеральної прокуратури України стосовно надання інформації про стан досудового розслідування у кримінальному провадженні, відомості про яке внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань 15 вересня 2017 року.

Рішення прийнято з огляду на факти надходження на адресу суду листів, автор яких погрожував життю та здоров’ю судді Чаку Є.В. через категоричну незгоду  із розглядом судової  справи визначеною протоколом  автоматичного розподілу справ колегією суддів, до якої було включено вказаного суддю.

 

Читайте також: Як ВРП захищає незалежність суддів

Прес-центр судової влади України