Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано делегата на Спільні збори суддів місцевих загальних судів Київської області

19 січня 2018, 15:49

Відповідно до частини першої , сьомої статті 128 Закону України «Про судоустрій та статус суддів» від 02.червня 2016 року № 1402-VIIIзбори суддів - зібрання суддів відповідного суду, на якому вони обговорюють питання внутрішньої діяльності цього суду та приймають колективні рішення з обговорюваних питань. Збори суддів кожного місцевого загального суду обирають таємним голосуванням делегатів на спільні збори суддів місцевих загальних судів в АвтономнійРеспубліці Крим, кожній області, містах Києві та Севастополі за принципом: один делегат від десяти суддів. Спільні збори суддів місцевих загальних судів в Автономній Республіці Крим, кожній області, містах Києві та Севастополі проводяться для обрання таємним голосуванням делегатів на з’їзд суддів України.

07 грудня 2017 року Радою суддів України прийнято рішення № 71 щодо скликання ХV позачергового з’їзду суддів України. Визначено, що спільні збори суддів місцевих загальних судів України повинні бути проведені до 09 лютого 2018 року. Зобов’язано голів місцевих загальних судів провести збори суддів у місцевих загальних судах по виборах таємного голосуванням делегатів на спільні збори не пізніше, ніж за два тижні до ждати проведення спільних зборів.

Рішенням зборів суддів Ірпінського міського суду Київської області від 18 січня 2018 року № 1 шляхом таємного голосування обрано делегатом на спільні збори суддів місцевих загальних судів Київської області – суддю Линника Валерія Яковича.

 

За повідомленням прес-служби суду