Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Борзнянський районний суд Чернігівської області засудив голову сільської виборчої комісії за службове підроблення

17 січня 2018, 15:48

16 січня 2018 року набрав законної сили вирок Борзнянського районного суду Чернігівської області щодо громадянки Б., яка обіймаючи посаду голови Комарівської сільської виборчої комісії з виборів депутатів та голови Комарівської сільської об’єднаної територіальної громади, вчинила службове підроблення. Згідно вироку суду Б. визнано винною у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 366 КК України та призначено покарання у вигляді штрафу в розмірі 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850 грн) та позбавлення права обіймати посади пов'язані з виборчим процесом строком на 1 рік.

Суд встановив, що 04 травня 2017 року Б., перебуваючи в приміщенні Комарівської сільської ради в с. Комарівка  Борзнянського району Чернігівської області, умисно склала, підписала та завірила печаткою офіційні документи: протокол засідання Комарівської сільської виборчої комісії №15 від 03 квітня 2017 року та постанову Комарівської сільської виборчої комісії №46 від 04 травня 2017 року про оплату праці членів територіальних і дільничних виборчих комісій з місцевих виборів, нарахування та виплату одноразової грошової винагороди. При цьому, засідання сільської виборчої комісії із зазначеним порядком денним не проводилось і вищевказані протокол та постанова не приймались. Зазначені документи вона передала до Комарівської сільської виборчої комісії для нарахування та отримання одноразової грошової винагороди собі та членам виборчої комісії.

В судовому засіданні Б. визнала свою вину і розкаялась у  скоєному.

Раніше, постановою Борзнянського районного суду від 30 листопада 2017 року громадянка Б. була притягнута до адміністративної відповідальності за вчинення адміністративних правопорушень пов'язаних з корупцією, відповідальність за які передбачена ч.1 та 2 ст.172-7 КУпАП.  Обіймаючи посаду голови Комарівської сільської виборчої комісії, вона не повідомила Національне агентство з питань запобігання корупції чи інший визначений законом орган про наявність у неї реального конфлікту інтересів  та прийняла рішення в умовах реального конфлікту інтересів про призначення собі та своєму сину одноразової грошової винагороди на загальну суму 6000,00 грн.

Вказані судові рішення в апеляційному порядку не оскаржувалися.

З текстом вироку  суду можна ознайомитись в Єдиному державному реєстрі судових рішень за посиланням:  http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/71037462

З текстом постанови суду можна ознайомитись в Єдиному державному реєстрі судових рішень за посиланням:  http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/70682678

За повідомленням прес-служби суду