Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Старокостянтинові судять трьох місцевих жителів за крадіжки, наркотики та вторгнення у житло

15 січня 2018, 19:33

В Старокостянтинові вкотре постали перед судом троє місцевих жителів. Чоловікам інкримінують ряд статей Кримінального кодексу, якими передбачені злочини проти власності, у сфері обігу наркотичних засобів та порушення недоторканості житла. Потерпілими у справі проходять дев’ятеро жителів міста та району.

Як встановлено досудовим розслідування, двоє з них за попередньою змовою під Новий 2017 рік таємно викрали з одного із приміщень гаражного кооперативу в Старокостянтинові електроінструменту на суму 1850 грн. В подальшому обвинувачувані викрадали з офісу, продуктового магазину, домогосподарств та підсобних приміщень все, що можна було збути: від маловартісних настільної гри “Дартс” із сувенірним арбалетом до вже дорожчих електроінструменту та комп’ютерного обладнання. Крадіжки вчиняли то разом, то поодинці, на загальну суму понад  140 тис. грн. Такі дії правоохоронці кваліфікували за ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу (крадіжка, вчинена повторно, за попередньою змовою групою осіб, поєднана з проникненням в житло, інше приміщення та сховище).

Та одного разу, за версією слідства, 33-річного уродженця Старокостянтинова спіткала невдача. Через зламані двері він вдерся у житло одного містянина та нічого цінного не знайшов. Відтак, дії зловмисника кваліфікували за ч. 1 ст. 162 Кримінального кодексу (“Порушення недоторканості житла”). Між тим, за півроку до того в лісосмузі він виявив декілька диких кущів коноплі, які для власного вживання висушив і зберігав у серванті. За таке відповідальність передбачена ч. 1 ст. 309 КК (незаконне придбання, виготовлення та зберігання без мети збуту особливо небезпечних наркотичних засобів).

Не став на шлях виправлення і їх спільник. За даними досудового розслідування, під час іспитового строку, на додаток до крадіжки майна, він незаконно придбавав, виготовляв, зберігав з метою збуту та  збував особливо небезпечні наркотичні засоби у великих розмірах (ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу). Крім того, придбав та зберігав прекурсори з метою їх використання для виготовлення наркотиків (ч. 1 ст. 311 КК) та неодноразово надавав свою квартиру іншим особам для їх вживання (ч. 2 ст. 317 КК).

Чи винні обвинувачувані у скоєному – встановлюватиме суд. Наступне засідання у справі відбудеться 18 січня 2018 року.

Нагадаємо, згідно зі статтею 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За повідомленням прес-служби суду