Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Справу начальниці поштового відділення, яку обвинувачують у привласненні коштів на соцвиплати, розглядатиме Летичівський райсуд

11 січня 2018, 15:30

До Летичівського районного суду надійшов обвинувальний акт щодо начальника одного із сільських відділень поштового зв’язку Деражнянського району, котрій інкримінують привласнення чужого майна, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем (ч. 2 ст. 191 КК України) та внесення службовою особою до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей (ч. 1 ст. 366 КК України).

За даними досудового слідства, очільниця сільського ВПЗ, котра була наділена організаційно-розпорядчими функціями та несла повну відповідальність за збереження цінностей переданих в процесі виробництва поштових, телеграфних відправлень, матеріальних та грошових цінностей, довірених їй Хмельницькою дирекцією УДППЗ «Укрпошта», упродовж березня-липня 2016 року, привласнила з каси відділення близько 28 тис. грн..

Це були гроші, передбачені  для виплати соціальних компенсацій на тверде паливо та скраплений газ учасникам Великої Вітчизняної війни, соціальної допомоги до 9 травня, допомоги у зв’язку пологами і вагітністю, а також ті, що надходили за електронні перекази, відправлення з накладною платою, отримані  за товари і газети, комунальні платежі селян тощо.

У відомості на виплати, за версією слідчих, посадовець вносила неправдиві дані, підробляючи підписи і ставлячи вигадані дати отримання.

Підготовче судове засідання у цій справі в Летичівському районному суді призначено на 5 лютого 2018 року.

Нагадаємо, згідно зі статтею 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

За повідомленням прес-служби суду