Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Апеляційний суд Одеської області оприлюднив відповідь на запит координатора Громадської ради доброчесності

09 січня 2018, 17:37

Відповідь Голови апеляційного суду Одеської області на запит координатора Громадської ради доброчесності (ГРД) відносно п'ятнадцяти суддів апеляційного суду Одеської області, щодо яких Вищою кваліфікаційною комісією суддів України у жовтні 2017 року призначено проведення оцінювання на відповідність займаній посаді:

"...Правом запитувати та отримувати іншу інформацію стосовно суддів від органів державної влади (в тому числі копії документів та матеріалів, що містять інформацію з обмеженим доступом) на підставі ст. 87 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», а також Законів України «Про інформацію», «Про доступ до публічної інформації», «Про захист персональних даних» тощо, Громадська рада доброчесності, тобто постійно діючий незалежний орган у системі судоустрою України, який не є юридичною особою, громадською організацією, об’єднанням громадян зі статусом юридичної особи або без такого статусу, не наділена.
    З огляду на наведене та норми ст. 19 Конституції України, правових підстав для виконання запиту мною, як розпорядником персональних даних суддів апеляційного суду Одеської області, не вбачається.
    Разом з тим, зміст запиту доведено до відома всіх вказаних у ньому суддів, яким повідомлено, що вони не позбавлені можливості самостійно сконтактувати з ГРД через електронну адресу: info@grd.gov.ua та надати відповідь на запитувану інформацію."

 

За повідомленням прес-служби суду