Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Славутський районний суд обрав запобіжний захід особі, яка підозрюється у сутенерстві

09 січня 2018, 14:30

Славутський районний суд обрав запобіжний захід славутчанину, котрого підозрюють у сутенерстві. Правоохоронці інкримінують йому ч.1, ч.2 ст. 303 Кримінального кодексу України – «Сутенерство або втягнення особи в заняття проституцією».

Дослідивши матеріали кримінального провадження, суд визнав підозру чоловікові у вчиненні правопорушення обґрунтованою – і відправив його на 60 днів під варту. Щоправда, визначив для підозрюваного і розмір застави: вийти на волю він зможе, сплативши 80 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб (109840 грн.).

Підстав для обрання більш м’якого запобіжного заходу, про який просила сторона захисту, суд не знайшов. Головна мотивація – чоловік підозрюється у вчиненні повторно тяжких злочинів, за які передбачено до 7 років позбавлення волі, офіційно не працює, може переховуватися від слідства та впливати на свідків.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному суді області.

Нагадаємо, згідно зі статтею 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За повідомленням прес-служби суду