Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Тричі судимий деражнянець може знову опинитися за гратами

09 січня 2018, 12:08

Деражнянський районний суд відмовив у затвердженні угоди про примирення, укладеної торік у серпні, між обвинуваченим у шахрайстві й потерпілою. З відповідною заявою до суду звернулася потерпіла жінка, в якої, за версією слідства, знайомий позичив бензопилу, хоча сам її віддавати не планував і заніс до ломбарду.

Попри це вона пішла на укладення угоди про примирення, згідно з якою, обвинувачений повинен був вибачитися, відшкодувати завдану шкоду і сплатити 850 гривень штрафу. Та досі фактичного примирення не відбулося, тому жінка від «мирової» відмовилася.

Відтак справу раніше судимого 28-річного деражнянця, обвинуваченого у заволодінні чужим майном шляхом зловживання довірою (шахрайство), вчиненому повторно (ч.2 ст. 190 КК України), розглядатиме деражнянська Феміда. Щоправда, до обвинувачення його у шахрайстві за цей час додалося ще й обвинувачення у крадіжці, вчиненій повторно (ч. 2 ст. 185). За даними досудового слідства, цей чоловік у кафе взяв гроші з чужого гаманця.

Два кримінальні провадження за інкримінованими йому ч. 2 ст. 190, ч. 2 ст. 185 КК України суд об’єднав в одне. Розгляд справи призначено на 28 лютого 2018 року.

Нагадаємо, згідно зі статтею 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За повідомленням прес-служби суду