Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Апеляційний суд Одеської області залишив за гратами осіб, які підозрюються у розбійному нападі

04 січня 2018, 18:20

02 січня 2018 року апеляційним судом Одеської області розглянуті апеляційні скарги захисників на ухвали слідчих суддів Суворовського районного суду м. Одеси про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою Балюкову С.С. та Плотіцину О.К., які підозрюються у вчиненні злочину, передбаченого  ст. 187 ч. 3 КК України.

Балюков С.С. та Плотіцин О.К. підозрюються у тому, що вони наприкінці грудня 2017 року умисно, з корисливих мотивів та з метою особистого збагачення, діючи відповідно до попередньої домовленості між собою та іншою невстановленою особою, проникли в одну з квартир будинку, розташованого по вул. Отамана Головатого у м. Одесі де, погрожуючи особам, які перебували на той час у зазначеній квартирі, застосуванням насильства, яке є небезпечним для їхнього життя та здоров’я, демонструючи їм при цьому предмет, схожий на пістолет, зв’язали потерпілих за допомогою ліпкої стрічки, після чого, обшукавши квартиру, заволоділи грошовими коштами потерпілих осіб на загальну суму 39 400 грн. та їх мобільними телефонами.   

Зазначені ухвали суду першої інстанції були оскаржені до апеляційного суду захисниками підозрюваних Балюкова С.С. та Плотіцина О.К., які наполягали на скасуванні цих ухвал та обранні підозрюваним іншого запобіжного заходу, не пов’язаного з триманням під вартою.

Проте, розглянувши апеляційні скарги захисників та дослідивши матеріали провадження, апеляційній суд погодився з висновками слідчих суддів суду першої інстанції щодо обґрунтованості підозри, висунутої підозрюваним, та існування ризиків, які дають достатні підстави вважати, що підозрювані Балюков С.С. та Плотіцин О.К. можуть здійснити дії, спрямовані на перешкоджання кримінальному провадженню, в зв’язку з чим відмовив у задоволенні апеляційних скарг, залишивши ухвали слідчих суддів Суворовського районного суду м. Одеси щодо підозрюваних Балюкова С.С. та Плотіцина О.К. без змін.

       За повідомленням прес-служби суду