Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Тернівському міському суді проведено "День відкритих дверей" для школярів

26 грудня 2017, 12:01

Учні старших класів загальноосвітніх шкіл м.Тернівка 15 грудня 2017 року сповна заповнили свою інформаційну скарбничку в галузі правознавства та безпосередньо судового процесу, оскільки завітали в гості до Тернівського міського суду Дніпропетровської області на захід «День відкритих дверей», присвячений Дню працівників суду.

Голова суду, судді, керівник апарату суду та працівники ознайомили дітей з Правилами поведінки в суді, провели екскурсію кабінетами, залами судових засідань, розповіли про те, що саме на третю гілку влади – судову, покладається важлива функція захисту прав та свобод громадян.

Діти до суду прийшли не з пустими руками, кожен готувався заздалегідь, хтось намалював малюнок «Суд очима дітей», а дехто разом з батьками підготував виріб своїми руками – Феміду, ваги, капелюх, лялькову композицію та багато іншого.

З учнями 5-8 класів було проведено гру-квест «Як вирішити спори в суді та захистити свої права», в ході якої учні з допомогою працівників суду відповідали на різноманітні запитання та розв’язували цікаві завдання на логіку. А діти старшого віку, учні 9-11 класів, за допомогою голови суду та суддів, вдосконалили власну правову свідомість, шляхом безпосередньої участі в модельному судовому засіданні, де вони виступали в ролі суддів, адвокатів, прокурора, свідків та інших учасників судового процесу.

Всі, хто завітав до суду у цей день, отримали безліч позитивних емоцій, приємних вражень, а головне – набули нових знань та виявили бажання і надалі приймати участь у таких заходах.

Колектив Тернівського міського суду Дніпропетровської області вдячний батькам, учням, вихователям та всім, хто допомагав в організації заходу «День відкритих дверей» та у майбутньому запрошує до співпраці тих, хто має бажання ближче познайомитися з діяльністю суду зсередини, оскільки такі зустрічі заплановані і на наступний рік.

За повідомленням прес-служби суду