Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

22 грудня постановлено вирок одному з нападників на загиблого журналіста газети “Вєсті” В’ячеслава Веремія

22 грудня 2017, 16:00

22 грудня 2017 року Шевченківським районним судом міста Києва проголошено повний текст вироку відносно Крисіна Ю.В. – обвинуваченого у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.296 КК України. Так з вироку вбачається, що діями обвинуваченого Крисіна Ю.В. і невстановлених осіб Веремію В.В. спричинено легкі тілесні ушкодження.

Зазначеним вироком Крисіна Ю.В. відповідно до ст.75 КК України звільнено від відбування покарання, якщо він протягом іспитового строку тривалістю 2 роки не вчинить нового злочину та виконає покладені на нього обов’язки, передбачені ст.76 КК України. Призначено стягнути з Крисіна Ю. В. в дохід держави судові витрати в сумі 12 284 грн. При цьому до набрання вироком законної сили запобіжний захід Крисіну Ю.В. у вигляді особистого зобов’язання залишено без змін. Призначаючи покарання обвинуваченому, судом враховано особу обвинуваченого, а саме те, що Крисін Ю.В. раніше не судимий, на обліку у лікарів нарколога та психіатра не перебуває, за місцем проживання та роботи характеризується виключно позитивно, одружений, має на утриманні двох малолітніх дітей.

Судом визнано обставинами, які пом’якшують покарання обвинуваченому, його щире каяття та активне сприяння розкриттю злочину. Також вислухавши показання обвинуваченого, потерпілих, свідків, дослідивши матеріали справи, дії обвинуваченого кваліфіковано за ч.4 ст.296 КК України, як хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалось особливою зухвалістю, вчинене групою осіб, із застосуванням предмета, спеціально пристосованого для нанесення тілесних ушкоджень.

Звертаємо увагу громадян на те, що Крисін Ю.В. обвинувачувався у вчиненні хуліганства за обтяжуючих обставин (ч.4 ст.296 КК України).

Поширення в мережі Інтернет повідомлень щодо винесення Шевченківським районним судом міста Києва вироку відносно обвинуваченого у скоєнні вбивства є недостовірним. Наполегливо звертаємось до громадськості, та представників засобів масової інформації з проханням не публікувати недостовірну та спотворену інформацію, спрямовану на підрив довіри до судової влади.

За повідомленням прес-служби суду