Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Полонський райсуд відмовив іноземцю у продовженні строку відчуження землі

22 грудня 2017, 10:53

Продовжити строк відчуження землі сільськогосподарського призначення – з таким проханням до Полонського районного суду звернувся громадянин Білорусі. У позовній заяві він пояснив, що після смерті матері успадкував у Полонному понад 3 га землі. Державний акт на неї отримав у лютому 2010-го і протягом року, згідно з українським законодавством, повинен був цю землю відчужити. Проте запевнив, що зробити цього вчасно не мав можливості, бо живе і працює у Білорусі. Тож просив поновити строк для відчуження належної йому ділянки.

Та от тільки Законодавство України не передбачає можливості продовження або ж встановлення додаткового строку відчуження земельної ділянки іноземним громадянам. Відтак у позові чоловіку суд відмовив.

«Відповідно до ч.4 ст.81 Земельного кодексу України землі сільськогосподарського призначення, прийняті у спадщину іноземними громадянами, а також особами без громадянства, протягом року підлягають відчуженню. У випадках, коли земельна ділянка цією особою протягом встановленого строку не відчужена, така ділянка підлягає примусовому відчуженню за рішенням суду», – ідеться у рішенні Полонської Феміди.

На рішення може бути подана апеляція, повідомляє прес-служба Апеляційного суду Хмельницької області.