Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підозрюваному у заворушеннях біля "Літнього театру" в Одесі застосовано домашній арешт

22 грудня 2017, 10:41
21 грудня 2017 року колегією суддів судової палати з розгляду кримінальних справ апеляційного суду Одеської області була розглянута апеляційна скарга адвоката Оксюти В.В. на ухвалу слідчого судді Київського районного суду м.Одеси від 13.12.2017 року про задоволення клопотання начальника відділення СВ Київського ВП в м. Одесі ГУНП в Одеській області про застосування до підозрюваного Стерненка С.В. запобіжного заходу у виді цілодобового арешту.
Стерненко С.В. підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 307 КК України, а саме у пособництві, тобто сприянні шляхом усунення перешкод у незаконному придбанні, перевезенні, зберіганні з метою збуту, а також незаконному збуті особливо небезпечної психотропної речовини, вчинене за попередньою змовою групою осіб, повторно, у особливо великих розмірах.
За результатами апеляційного розгляду апеляційна скарга захисника - адвоката Оксюти В.В. була задоволена частково, а ухвала слідчого судді Київського районного суду м. Одеси від 13.12.2017 року скасована з постановленням нової ухвали, якою клопотання начальника відділення СВ Київського ВП в м. Одесі ГУНП в Одеській області про застосування до підозрюваного Стерненка С.В. запобіжного заходу у виді цілодобового арешту задоволено частково та до підозрюваного Стерненка С.В. застосований запобіжний захід у виді домашнього арешту з забороною покидати місце свого постійного проживання у період доби з 19 годин до 07 години наступного дня з покладенням на нього обов’язків, встановлених п. 1, 2, 3 ч. 5 ст. 194 КК України.
Нагадаємо, що раніше Стерненку С.В. була оголошена підозра у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 294 КК України, а саме в організації та активній участі в масових заворушеннях, які мали місце 18 листопада 2017 року та охоплювали територію «Літнього театру», розташованого на вул. Преображенській, 24 у м. Одесі, що супроводжувались насильством над особами, знищенням майна, з опором представникам влади із використанням предметів, які використовувались як зброя, в зв’язку з чим ухвалою апеляційного суду Одеської області від 06 грудня 2017 року до підозрюваного Стерненка С.В. був застосований запобіжний захід у виді особистого зобов’язання з покладенням на нього обов’язків, встановлених ч. 5 ст. 194 КК України, повідомляє прес-служба суду.