Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВРП розпочала співпрацю із Бюро з демократичних інститутів та прав людини ОБСЄ

21 грудня 2017, 18:12

 

Про це було зазначено під час офіційної зустрічі із представниками Бюро з демократичних інститутів та прав людини, яка відбулася  20 грудня 2017 року у Вищій раді правосуддя.

Бюро з демократичних інститутів та прав людини (БДІПЛ) єнезалежним і автономним інститутом ОБСЄ, який, зокрема, сприяє проведенню демократичних виборів у державах-учасницях, надає практичну допомогу в утвердженні демократичних інститутів та прав людини, зміцненні громадянського суспільства та верховенства права. Офіс БДІПЛ розташований у Варшаві (Польща).

Учасники зустрічі обговорили ключові напрями співпраці обох інституцій та домовилися про співробітництво у сфері удосконалення чинного законодавства, що регулює питання судоустрою та статусу суддів, розробки механізмів уніфікації практики Ради, утвердження гарантій незалежності судової влади, особливо у процесі здійснення кримінальних проваджень стосовно суддів тощо.

Участь у зустрічі від БДІПЛ  узяли керівник відділу верховенства права Бюро Генаді Барба, заступник керівника відділу верховенства права Андреа Губер. Від Вищої ради правосуддя: заступник Голови ВРП Вадим Беляневич, начальник відділу міжнародного співробітництва секретаріату ВРП  Владислав Гуртенко та головний спеціаліст цього відділу Дар’я Богатчук,  головні спеціалісти управління з питань забезпечення незалежності суддів та авторитету правосуддя Ольга Штикун та Олена Опанасенко, начальник управління інформації та забезпечення комунікаційної діяльності Оксана Лисенко.

 

 

Прес-центр судової влади України