Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До Маньківського районного суду завітали школярі

21 грудня 2017, 16:57

Проведення Дня відкритих дверей в Маньківському районному суді вже стало доброю традицією. Ажде відкриті двері в суді – це можливість оцінити і побачити роботу працівників апарату зсередини. Саме такі зустрічі формують правильне уявлення про діяльність суду, підвищують рівень довіри підростаючого покоління до судової системи, підвищують рівень правової культури, формують у них повагу до права.

Так,  20 грудня 2017 року  в Маньківському районному суді проведено День відкритих дверей. До нас завітали учні 5-А класу Маньківського НВК «Загально-освітня школа І-ІІІ ступенів-гімназія». Також до проведення заходу були залучені представники Маньківської районної бібліотеки для дітей та представники місцевих ЗМІ.

Гідом для учнів була заступник керівника апарату – Олена Тарасюнь, яка провела екскурсію Будинком Правосуддя та ознайомила присутніх з організацією роботи та структурою суду. Учні з цікавістю відкривали двері кабінетів та знайомились з робочими місцями працівників апарату та їх поточною роботою.

Після чого юних відвідувачів було запрошено до зали судових засідань, де в.о. голови суду  Ігор Калієвський коротко ознайомив присутніх з діяльністю суду, розповів про кримінальну та адміністративну відповідальність неповнолітніх, курйозні випадки та відповів на питання, які їх цікавили. Заступник керівника апарату розповіла про символи судової влади та наглядно продемонструвала суддівську мантію і нагрудний знак, в яких суддя обов’язково перебуває при здійсненні правосуддя.

Працівники Маньківської районної бібліотеки для дітей провели цікавий правовий квест «Твої права - компас твого життя». Враження незвичайні… Школярі, розділившись на  дві  команди, одразу ринулись в цікаву гру. Орієнтуючись по картах учні ходили коридорами  «храму правосуддя» та отримували завдання від працівників апарату суду, складаючи слово-загадку.

У фінальній частині, керівник апарату Віта Мороз привітала команди зі спільною перемогою, вручила призи та побажала юним школярам міцного здоров’я, успіхів у навчанні,  здійснення мрій та кожному знайти свою дорогу в житті,  роботу, на яку приходити з радістю та натхненням!

В свою чергу учні подякували суддівському корпусу та працівникам апарату суду за проведений захід. Зазначили, що такий захід має великий вплив виховного характеру, вибору майбутньої професії, особливо для школярів, які на даний час перебувають в пошуку професій і тим, хто вже зацікавився правознавством і мріє свою майбутню професію пов’язати з ним.

Від імені колективу висловлюємо подяку всім учасникам заходу!