Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підозрюваного у подвійному вбивстві залишено під вартою

20 грудня 2017, 16:51

Апеляційний суд Сумської області переглядав запобіжний захід вісімнадцятирічному охтирчанину, який наніс смертельні ножові поранення двом особам.

У жовтні цього року до Охтирського міськрайонного суду звернувся слідчий з клопотанням про обрання запобіжного заходу тримання під вартою жителю Охтирки, якого підозрюють у вчиненні кримінального злочину, передбаченого п.1ч.2 ст. 115 Кримінального кодексу України. За матеріалами досудового розслідування чоловік, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, наніс один удар ножем в шию спершу чоловіку, з яким вживав спиртні напої, а потім і його матері, яка забігла до будинку на крики сина. Від отриманих поранень обоє загинули на місці. Своє клопотання слідчий обґрунтовував тим, що підозрюваний вчинив особливо тяжкий злочин, за який передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років або довічне ув’язнення. Крім того, існують ризик, що особа, враховуючи можливе покарання, може переховуватися від слідства та суду, знищити чи сховати речові докази, які мають істотне значення для встановлення обставин кримінального провадження.

Суд першої інстанції клопотання слідчого задовольнив та застосував до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Не погоджуючись з таким рішенням суду, сторона захисту подала на ухвалу слідчого судді апеляційну скаргу, в якій просила її скасувати та постановити нову, якою застосувати до підозрюваного запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Розглянувши матеріали справи, колегія суддів Апеляційного суду Сумської області, відмовила підозрюваному та його захиснику у задоволенні апеляційної скарги. Мотивувала своє рішення тим, що особа обґрунтовано підозрюється в умисному вбивстві двох осіб,  що є тяжким злочином. Це свідчить про ступінь суспільної небезпеки цієї особи для суспільства. Крім того, існують ризики того, що особа переховуватиметься від органів досудового розслідування, чинитиме перешкоди у проведенні слідства.

 

За повідомленням прес-служби суду