Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Борівському районному суді Харківської області проведено "День відкритих дверей"

14 грудня 2017, 09:35

Борівський районний суд Харківської області  відкрив свої двері для учнів 11-х класів окружного опорного закладу  Борівської ЗОШ І-ІІІ ст. № 1  ім. Ім. Героя   Радянського Союзу В.С. Колісника.

               12 грудня 2017 року Борівський районний суд Харківської області відкрив свої двері для учнів 11-х класів окружного опорного закладу  Борівської ЗОШ І-ІІІ ст. № 1  ім. Ім. Героя   Радянського Союзу В.С. Колісника. Метою заходу було підвищення загального рівня правової культури учнів, формування у них поваги до права, підвищенням рівня обізнаності.

Біля входу у приміщення суду школярів привітала заступник керівника апарату суду Лариса Стрельник та провела їх до зали судових засідань де планувалося проводитися спілкування.

 

 Керівник апарату суду Наталія Колеснікова радо зустріла школярів та розповіла про систему судів України, специфіку суду до якого вони завітали,  ознайомила з діяльністю  суду, роботою працівників апарату суду. Цікавою та пізнавальною була її розповідь про символи судової влади, мантії та нагрудного знаку, а  також про  загальновизнаний символ правосуддя – Феміду та складові, які її уособлюють, зокрема, терези, меч та зав’язані очі.

Особливим  моментом для учнів стало відвідання реального судового засідання, можливість відчути себе учасниками судового процесу, ближче познайомились з повноваженнями судді та прокурора, заслухати останнє слово підсудного та оголошення вироку суддею.

 

 

Учні мали змогу поспілкувалися з головою суду, суддею - спікером Г.Гуляєвою  та прокурором  Д.Колесніковим, задати їм цікаві запитання та отримати на них відповіді.

Ми впевнені, що наше знайомство є актуальним та допоможе в майбутньому школярам у виборі їх професії.

За повідомленням прес-служби суду