Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ірпінським міським судом Київської області ухвалено виправдувальний вирок

12 грудня 2017, 14:17

      07 грудня 2017 року Ірпінським міським судом Київської області завершено розгляд кримінального провадження за обвинуваченням громадянина В… у кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 185 КК України - крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або що завдала значної шкоди потерпілому.                                           

     Громадянин В… обвинувачувався в тому, що, маючи не зняту і не погашену судимість за ч. 3 ст. 185 КК України, на шлях виправлення не став і 17.01.2017 р., приблизно о 19 год 00 хв (точний час досудовим розслідуванням не встановлено), повторно, з корисливих мотивів, маючи умисел на таємне викрадення чужого майна, з метою особистого незаконного збагачення за рахунок чужого майна, через відчинену хвіртку огорожі проник на територію домоволодіння приватного будинку в м. Ірпінь Київської області. Потім шляхом віджиму за допомогою ножиць металопластикового вікна він проник до приміщення вказаного будинку, де на першому поверсі, в спальній кімнаті, на дерев'яному комоді, з дерев'яної шкатулки взяв золотий ланцюжок вартістю 11 572,00 грн., який належав потерпілій П… Після цього, помістивши його до кишені куртки, продовжуючи свій злочинний умисел, направлений на незаконне заволодіння чужим майном, В… через раніше віджате ним вікно залишив місце вчинення злочину, а викраденим майном розпорядився на власний розсуд.                                                                                                           

     Оцінивши всі докази та обставини справи, суд зробив висновок, що стороною обвинувачення не було надано належних та допустимих доказів вчинення громадянином В…  крадіжки з будинку в м. Ірпінь Київської області, у зв'язку з тим, що слідством було порушено процедуру отримання таких доказів і не доведено, що браслет, який був предметом огляду під час досудового слідства, належав потерпілій.                                                                        

     Під час ухвалення вироку головуючим суддею було застосовано п. 2 ч. 1 ст. 373 КПК України, згідно якого виправдувальний вирок ухвалюється у разі, якщо не доведено, що кримінальне правопорушення вчинено обвинуваченим. 

     Вирок набирає законної сили через тридцять днів з дня його проголошення у разі неподання апеляційної скарги, а в разі подання апеляційної скарги – після її вирішення судом апеляційної інстанції.

 

За повідомленням прес-служби суду