Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Звенигородський районний суд Черкаської області спростувує недостовірну інформацію поширену у Інтернет-виданні ВГО «Магнолія-ТВ»

12 грудня 2017, 13:29

     Прес-службою Черкаської обласної прокуратури на своєму офіційному сайті та Інтернет-виданням ВГО «Магнолія-ТВ»  було опубліковано інформацію  щодо скасування виправдувального вироку Звенигородського райсуду Черкаської області яка невірно відображає фактичні дані в зв’язку з чим подана інформація невірно сприймається  користувачами мережі Інтернет.

З поданої інформації вбачається , що за апеляційною скаргою прокурора апеляційним судом Черкаської області скасовано вирок Звенигородського районного суду від 17.01.2017, яким громадянина Д. виправдано через недоведеність, що кримінальне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 297 (наруга над могилою, іншим місцем поховання або над тілом померлого) Кримінального кодексу України, вчинено обвинуваченим.

     Дана інформація не відповідає дійсності, так як з ухвали  Апеляційного суду Черкаської області від 01.11.2017 року вбачається, що колегія суддів вбачає необхідним виключити з висунутого Дризі А.В. обвинувачення ту його частину, яка стосується наруги над могилою, оскільки встановлено, що жодних дій нешанобливого характеру по відношенню до місця поховання чи тіла померлого Дрига А.В. не вчиняв.

     Фактично дії Дриги А.В. кваліфіковано за ч.1 ст. 297 КК України як незаконне заволодіння предметом та засуджено за даною статтею до 2 місяців арешту.

     На підставі ч.1 ст. 71 із застосуванням положень ст. 72 КК України частково приєднано  до покарання за новим вироком невідбуту частину покарання за вироком від 06.04.2016 року Звенигородського райсуду Черкаської області щодо Дриги А.В., й остаточно визначити Дризі Анатолію Васильовичу до відбування сукупне покарання у виді позбавлення волі строком на 3  роки і 1 місяць.

 За повідомленням прес-служби суду