Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Член ВККСУ Андрій Козлов взяв участь у міжнародній конференції «Головні виклики у боротьбі з корупцією в Україні»

06 грудня 2017, 13:23

05 грудня 2017 року відбулася міжнародна конференція «Головні виклики у боротьбі з корупцією в Україні» з метою обговорення векторів антикорупційної політики.

У дискусії взяли участь представники органів державної влади, експерти та представники міжнародних та національних неурядових організацій. Вищу кваліфікаційну комісію суддів України  представив член Комісії Андрій Козлов.

Учасники заходу обговорили загальні тренди антикорупційної політики, питання боротьби з корупцією на локальному рівні, перспективи створення антикорупційного суду, зміни до Закону України «Про запобігання корупції».

Зокрема, Андрій Козлов зазначив, що наступного року Вища кваліфікаційна комісія суддів України має прийняти близько 5750 кадрових рішень стосовно кандидатів на посади суддів місцевих судів, апеляційних судів, Вищого суду з питань інтелектуальної власності, а також щодо відрядження суддів до інших судів.

Стосовно створення Вищого антикорупційного суду Андрій Козлов вважає, що ідея залучення міжнародних фахівців до проведення Комісією добору суддів до зазначеного суду є «симпатичною», однак наголосив на необхідності вирішення низки процедурних питань. «Ми мусимо враховувати спроможність інституції, її здатність впоратись з обсягом покладених завдань», – зауважив Андрій Козлов.

Захід організовано спільно Координатором проектів ОБСЄ в Україні та Українським представництвом міжнародної антикорупційної мережі Трансперенсі Інтернешнл.

 

Довідково:

 

Координатор проектів ОБСЄ в Україні здійснює планування, нагляд за виконанням проектів ОБСЄ, які надають допомогу Україні у посиленні її безпеки та вдосконаленні законодавства, інститутів і практики відповідно до стандартів демократії. Метою цієї діяльності є підтримка зусиль країни, спрямованих на те, аби її закони, структури та процеси відповідали вимогам і ознакам сучасної демократичної держави, створювали безпечніше середовище для її громадян. Посол Вайдотас Верба з Литви є Координатором проектів ОБСЄ в Україні з 01 вересня 2014 року. 

 

Джерело

За повідомленням прес-служби ВККСУ