Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Апеляційний суд Одеської області залишив без змін вирок суду щодо депутата Савранської районної ради

06 грудня 2017, 14:21

Вироком Балтського районного суду Одеської області від 05 травня 2017 року визнано винною у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 189; ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 146; ч. 1 ст. 263 КК України та засуджено до чотирьох років позбавлення волі особу, що була обрана депутатом до Савранської районної ради Одеської області. 

Судом першої інстанції було встановлено, що зазначена особа, переслідуючи ціль невиконання боргових зобов’язань, виниклих у нього на підставі договору позики на загальну суму 79 000 $ США та 145 000 грн. перед сином потерпілої особи, яка є мешканцем смт. Саврань Одеської області, маючи корисливий мотив щодо незаконного заволодіння грошовими коштами потерпілої особи, залучивши декілька осіб, які також засуджені цим же вироком суду, зорганізував за їхньою допомогою викрадення потерпілого з метою подальшого його примусу передати грошові кошти у сумі 100 000 $ США, яка була визначена засудженим як сума матеріальної та моральної шкоди за нібито витрати, пов’язані з судовими тяжбами щодо стягнення з засудженої особи на користь сина потерпілого боргу на підставі договору позики. Під час реалізації зазначених злочинних намірів засудженого, потерпіла особа зазнала фізичного насильства та їй були спричинені тілесні ушкодження середньої тяжкості.

Крім того, особа, яка, відповідно до вироку місцевого суду, визнана винною в організуванні викрадення людини та примушенні її до вчинення дій майнового характеру з погрозою насильства, обмеження прав, свобод та законних інтересів потерпілого, тим же вироком також визнана винною у придбанні, зберіганні вогнепальної зброї, бойових припасів без передбаченого законом дозволу, а саме ручної осколкової гранати Ф-1, 16 патронів до нарізної вогнепальної зброї - пістолетів Макарова калібру 8 мм та перероблену з газо-шумового пістолету «ИЖ-78-8» ЛАК 1595, калібру 5,45х18 мм, нестандартну нарізну вогнепальну зброю.    

Зазначений вирок Балтського районного суду Одеської області від 05 травня 2017 року був оскаржений захисником обвинуваченої особи та самим обвинуваченим, які в апеляційних скаргах просили скасувати вирок суду першої інстанції, наполягаючи на непричетності обвинуваченого до вчинення злочинів щодо потерпілої особи, проте апеляційний суд, дослідивши доводи апеляційних скарг та матеріали кримінального провадження, погодився з висновками Балтського районного суду Одеської області, викладеними у вироку від 05 травня 2017 року, залишивши його без змін.

З ухвалою апеляційного суду Одеської області можна ознайомитися у Єдиному державному реєстрі судових рішень

     

      За повідомленням прес-служби суду