Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя Скадовського райсуду став гостем на Уроці права

06 грудня 2017, 15:51

Сьогодні, 06.12.2017 у Скадовській загальноосвітній школі №3 в рамках Тижня права відбувся Урок права для учнів 9 класів. Гостями заходу стали суддя Скадовського районного суду Херсонської області Пухальський Сергій Валерійович, начальник відділу «Скадовського бюро правової допомоги» Мосіна Тетяна Валентинівна та дільничний інспектор Скадовського відділення Новокаховського відділу поліції Токар Олександр Васильович.

Під час уроку була розкрита важлива тема – відповідальність неповнолітніх за вчинення ними неправомірних діянь. Головною метою  було підвищення обізнаності молодих людей про наслідки протизаконних вчинків та попередження таких вчинків у майбутньому. Прагнення, щоб діти серйозніше ставилися до свого майбутнього, обирали достойні цілі і йшли до них  тільки законними шляхами.

Відкрила захід вчитель права Білоус Лора Сергіївна, яка представила учням гостей. Урок розпочався виступом учнів 11 класу, які розповіли про історію прав людини і окремо розповіли про такі права людей, як право на освіту.

     

Ключовими моментами Уроку права стали виступи гостей заходу.

Так, Мосіна Т.В. розповіла про види відповідальності неповнолітніх за неправомірні вчинки.

Суддя Пухальський С.В. розповів про цікаві та повчальні приклади з судової практики у справах щодо неповнолітніх та наголосив на неминучості покарання за неправомірні вчинки, а також розповів про наслідки притягнення до кримінальної відповідальності.

Крім того, розповів про випадок зі свого власного життя, завдяки якому сформував одну зі своїх основних життєвих позицій, яка полягає в тому, що «ніколи не треба боятися брати на себе відповідальність, і що повагу можна заслужити тільки добрими вчинками».

Зауважив учням щоб вони завжди обдумували свої вчинки, були чесними, не хитрували, щоб в будь-якій ситуації залишалися порядними та гідними людьми, бо саме таких людей поважають та шанують, й саме такі люди досягатимуть успіхів у житті.

Також про свою роботу з неповнолітніми розповів дільничний інспектор поліції Токар О.В., повідомив про наслідки вчинення неповнолітніми адміністративних проступків, нагадав, що люди мають не тільки права, а й обов’язки, та закликав учнів не нехтувати освітою.

Наприкінці заходу діти мали змогу задавати питання, які їх цікавили, та отримали відповіді на них.

Також із промовою виступила шкільний психолог Лісниченко Олена Геннадіївна, яка подякувала гостям Уроку права та висловила сподівання, що завдяки таким заходам діти будуть зустрічатися з психологом тільки з приводу позитивних подій в їх житті.   

 А по завершенню заходу учні сфотографувалися з гостями Уроку права.

Більше фото можна переглянути у фотогалереї або за посиланням.

 

За повідомленням прес-служби суду