Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вільнянським райсудом Запорізької області проведено спільну оперативну нараду з керівництвом Вільнянського районного відділу ДВС

06 грудня 2017, 14:49

       05 грудня 2017 року відбулася нарада за участю працівників і суддів Вільнянського районного суду Запорізької області та начальника Вільнянського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області – Усенка Сергія Миколайовича.

       Метою зазначеного заходу стала необхідність налагодження взаємодії суду з відділом державної виконавчої служби задля підвищення рівня виконання судових рішень.

        Виконавче провадження є, зокрема, завершальною стадією судового провадження, яка полягає у примусовому виконанні судових рішень, що є вкрай важливим задля дотримання засад обов’язковості судових рішень та виконання завдань судової системи вцілому.

       У ході наради були обговорені основні тенденції звернення рішень до примусового виконання, дотримання норм оформлення виконавчих листів, передбачених Законом України «Про виконавче провадження», строків звернення судових рішень до виконання, а також начальник Вільнянського районного відділу ДВС розповів про особливості роботи автоматизованої системи виконавчого провадження.

            Усенко С. М. також зазначив, що наразі в Україні діє єдиний реєстр боржників, який являє собою систематизовану базу даних про боржників. Він ведеться з метою оприлюднення в режимі реального часу інформації про невиконані майнові зобов’язання боржників та запобігання відчуженню боржниками майна. Слід зазначити, що відомості про божника вносяться до Єдиного реєстру боржників одночасно з винесенням постанови про відкриття виконавчого провадження.

                          За повідомленням прес-служби суду