Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ленінський районний суд м. Полтави відвідали студенти-правники

06 грудня 2017, 14:56

6 грудня 2017 року студенти другого курсу Аграрного коледжу управління і права Полтавської державної аграрної академії відвідали Ленінський районний суд м. Полтави, щоб познайомитись із роботою суду зсередини.

Даний захід розпочала прес-секретар суду Наталія Гаращук, яка розповіла учасникам заходу про систему судоустрою, про особливості роботи суду, специфіку роботи судді, категорію справ, які розглядає суд, особливості роботи секретаря судового засідання та помічника судді.

Наталія  Гаращук розповіла  також студентам про можливість проведення судових засідань у режимі відеоконференції та можливість відправки учасникам процесу процесуальних документів та судових повісток в електронному вигляді в рамках проекту «Електронний суд».

 

Секретар канцелярії суду Тетяна Мустафаєва ознайомила студентів з роботою канцелярії суду, роз’яснила порядок прийому та реєстрації вхідної та вихідної кореспонденції, реєстрації справ різних категорій та ведення обліково–статистичних карток в комп’ютерній програмі «Документообіг загальних судів», а також порядком звернення до виконання судових рішень.

Крім того, Тетяна Мустафаєва наглядно продемонструвала студентам роботу автоматизованої системи «Документообіг загальних судів».

На звершення заходу студенти мали змогу переглянути відео записи про роботу проекту «Електронний суд», а саме відправки учасникам процесу процесуальних документів та судових повісток в електронному вигляді, а також переглянути матеріали різних категорій справ.

Приємно вражені студенти і їх викладач від даного заходу висловили подяку та сподівання в подальшій співпраці.

 

За повідомленням прес-служби суду