Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Індустріальному районному суді м. Дніпропетровська було проведено «День відкритих дверей»

05 грудня 2017, 17:15

    05 грудня 2017 року в Індустріальному районному суді м. Дніпропетровська було проведено «День відкритих дверей» для учнів старших класів Комунального закладу освіти "Середня загальноосвітня школа № 14" ДМР. Метою вказаного заходу було підвищення загального рівня правової культури та вдосконалення системи правової освіти населення, формування у громадян довіри та поваги до судової влади, ознайомлення учасників з практичними питаннями реалізації особою своїх прав у суді, а також побудови діалогу між судовою владою та суспільством задля покращення доступу до правосуддя.

    Програма проведення заходу «День відкритих дверей» включала в себе ознайомлення з роботою суду, яке розпочалося з  канцелярії  суду,  де присутні  дізналися  про  реєстрацію,  рух документів, що надходять до суду  та  порядок  роботи  з  ними  в  автоматизованій системі документообігу суду,   порядок реєстрації справ різних категорій. Також було роз’яснено  порядок  надання  та  отримання інформації, порядок звернення до суду, про що слід пам`ятати під час перебування в суді, як поводити себе під час слухання справи, які існують негативні  наслідки порушення правил поведінки в  суді.

    Також учні відвідали судове засідання з розгляду кримінального провадження, де були присутні під час допиту потерпілого та свідка.

    По закінченню ознайомчої екскурсії учні поспілкувались с Головою суду та суддями в форматі «Запитання-відповідь». Під час бесіди учні отримали відповіді на питання, пов’язані з роботою суду, захистом прав в конкретних випадках, роз’яснення правових аспектів життєвих ситуацій. Також між учнями була проведена правова вікторина, під час якої вони показали свої знання в галузі права та закріпили інформацію, отриману про роботу суду, в межах заходу «День відкритих дверей».

    Наприкінці проведення заходу «День відкритих дверей» в Індустріальному районному суді м. Дніпропетровська всіх учнів було нагороджено примірниками Конституції України.

    На думку Голови Індустріального районного суду м. Дніпропетровська Шофаренко Ю.Ф., проведення таких заходів сприятиме формуванню авторитету суду, забезпечить максимальну прозорість у роботі, а також ефективно вплине на суспільну думку щодо діяльності судової системи загалом.

         

 

За повідомленням прес-служби суду