Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Майбутні правники моделювали судове засідання в Апеляційному суді Полтавської області

05 грудня 2017, 17:20

Вчора в приміщенні Апеляційного суду Полтавської області студенти Полтавського юридичного коледжу Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого моделювали судове засідання.

Майбутні правники розглядали кримінальне провадження. Оскільки особу було обвинувачено у скоєнні тяжкого злочину, то справу слухати колегіально у складі трьох суддів. Серед студентів було розподілено ролі прокурора,  адвоката, підсудного, секретаря судового засідання та судового розпорядника. Сторона обвинувачення та сторона захисту забезпечила явку свідків у судове засідання.

На практичному занятті також були присутні викладач юридичного коледжу Олеся Дубович та суддя апеляційного суду у відставці Едуард Давиденко.

Едуард Володимирович, який має стаж роботи судді більше 20 років, наприкінці заняття дав студентам професійні поради, щодо проведення судових засідань та подякував за гарну роботу. Адже тільки на практиці можна відшліфувати свої теоретичні знання.

Як все відбувалося ви можете переглянути у нашому відеосюжеті.

 

Апеляційний суд Полтавської області завжди відкритий до співпраці, тож запрошуємо викладачів та студентів до проведення спільних заходів і в наступному – 2018 році.

 

За повідомленням прес-служби суду