Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Любешівський райсуд Волинської області провів "День відкритих дверей"

29 листопада 2017, 12:23

       В Любешівському районному суді Волинської області 28 листопада 2017 року було проведено День відкритих дверей. У заході прийняли участь учні 4 класу ОНЗ “Любешівського НВК “ЗОШ І-ІІІ ступенів-гімназії” та учні 3-5 класів В′язовенської ЗОШ І-ІІ ступенів.

       

      Програма даного заходу передбачала екскурсію приміщенням суду. Разом з керівником апарату суду Валентиною Новаковською відвідали архів суду, де ознайомились зі справами, які там зберігаються, особливості ведення архіву суду та знищення справ.

 

       У залі судового засідання суддя Наталія Гладіч у доступній для учнів формі розповіла про принципи роботи нашого суду. Пояснила дітям “Хто такий суддя”, які категорії справ розглядаються у місцевому загальному суді.

 

       З цікавими розповідями виступили працівники апарату суду, закрема:

  • заступник керівника апарату суду Лариса Артишук-Березюк розповіла легенду про Феміду, як символ судочинства, та детально зупинилась на історії її походження;
  • прес-секретар Ольга Зіміч розповіла про притаманні судовій системі атрибути. Так символами судової влади є державні символи України – Державний герб і Державний прапор України, а правосуддя в суді здійснюється суддями в мантії та з нагрудним знаком. А потім показала дітям у які мантії одягаються судді різних країн світу.

      Діти із задоволенням фотографувалися в залі судового засідання та приміщенні суду, в мантії та з нагрудним знаком.

      Покидали приміщення суду діти сповнені приємних вражень від побаченого та почутого.

 

      Запрошуємо всіх до нас на цікаві екскурсії та розповіді про суд! 

 

За повідомленням прес-служби суду