Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Апеляційний суд Одеської області залишив без змін вирок щодо солдата, який самовільно залишив місце служби

28 листопада 2017, 17:11

Вироком Київського районного суду м. Одеси від 08 серпня 2017 року визнана винуватою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 407 КК України та засуджена до трьох років позбавлення волі особа, яка будучи військовослужбовцем та проходячи строкову службу в  одній з військових частин м. Одеси, умисно, з метою тимчасово ухилитися від обов’язку військової служби в умовах особливого періоду, крім воєнного стану, самовільно залишила військову частину та незаконно була відсутня за місцем проходження військової служби, проводячи час на власний розсуд, не пов’язуючи його з виконанням обов’язків військової служби.

Під час розгляду справи Київським районним судом м. Одеси, зазначена особа пояснила, що винуватим в тому, що вона самовільно залишила військову службу є інший військовослужбовець, через не уставну поведінку якого засуджена особа не з’являлась на військову службу більш 1 року 6 місяців, проживаючи та працюючи в цей період на території України в різних місцях разом зі своєю дівчиною.   

Вирок Київського районного суду м. Одеси був оскаржений прокурором військової прокуратури Одеського гарнізону, який в апеляційній скарзі наполягав на скасуванні вироку в частині зарахування засудженій особі у строк покарання строку попереднього ув’язнення, проте апеляційний суд, дослідивши матеріали кримінального провадження, визнав необґрунтованими доводи апеляційної скарги прокурора, в зв’язку з чим залишив вирок Київського районного суду м.Одеси без змін.

З ухвалою апеляційного суду Одеської області можна ознайомитися у Єдиному державному реєстрі судових рішень

 

       За повідомленням прес-служби суду