Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Конотопчанина засудили до 3-х років тюрми за арсенал зброї, знайдений в його автомобілі

28 листопада 2017, 16:54

Таке рішення Конотопського міськрайонного суду підтримала колегія суддів апеляційної інстанції, розглядаючи апеляційні скарги засудженого та його захисника на вирок місцевого суду.

Тридцяти чотирьох річний чоловік зберігав у власній «Ладі» три гранати типу РГД-5 з підривниками УЗРГМ-2, 440 патронів калібру 7,62 мм та небезпечні наркотичні речовини – канабіс та амфітамін. Зброю та наркотики правоохоронні органи вилучили у нього під час обшуку. Свою вину у суді обвинувачений визнав. За його словами, боєприпаси він отримав він знайомого, 440 патронів придбав у товариша за тисячу гривень, а наркотичні речовини знайшов біля власного гаражу.

Правоохоронні органи класифікували вчинені ним кримінальні правопорушення за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та ч.2 ст 309 ККУ (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту). Рішенням суду першої інстанції чоловіка було визнано винним у пред’явлених йому кримінальних правопорушеннях і призначено покарання у вигляді трьох років позбавлення волі.

З таким рішенням суду не погодилася сторона захисту і звернулася до апеляційного суду зі скаргами. Обвинувачений та його захисник просили скасувати вирок суду, застосувати положення ст.69 КК України та призначити йому покарання не пов’язане з позбавленням волі.

Апеляційний суд Сумської області, розглядаючи матеріали апеляційного провадження, вирок місцевого суду залишив без змін, а апеляційні скарги без задоволення. Мотивував своє рішення тим, що злочини, вчинені обвинуваченим, становлять значну суспільну небезпеку. Крім того, сторона захисту просила призначити покарання нижче межі, передбаченої в санкціях ч.1 ст.263 та ч.2 ст.309 ККУ, на що відсутні будь-які законні підстави.

За повідомленням прес-служби суду