Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Апеляційний суд Хмельницької області налагоджує системну співпрацю з освітянами

28 листопада 2017, 18:06

   Голова Апеляційного суду Хмельницької області Анатолій Марцинкевич, заступник керівника апарату Марина Тимощук та референт прес-служби суду Юлія Салдан зустрілися із вчителями правознавства шкіл Хмельницького та з методистом Департаменту освіти і науки Хмельницької міської ради  Олександром Дейнегою, аби разом визначитися з  методикою проведення інтерактивних навчань із шкільними класами, які вивчають правознавство.

     

   «Ми намагаємося робити наш суд більш відкритим, тому вважаємо дуже позитивними та корисними зустрічі із дітьми та студентською молоддю, які час від часу проходять в  апеляційному суді. Бачимо в цьому як просвітницьку, так і профілактичну роль. Адже виклики часу дуже складні. Тому прагнемо зробити такі заходи охоплення більш системними та максимально плідними», - зазначив, спілкуючись з освітянами, Анатолій Марцинкевич.  

     

     В основному, як розповів Олександр Дейнега, правознавство в школах міста читають учителі історії, освітня нива немає жодного фахового й, тим більше, практикуючого юриста, тому спілкування дітей із професіоналами та ще й із допомогою сучасних інтерактивних та ігрових методів, з екскурсіями до зал судових засідань – це неабияка підмога та стимул для міських шкіл.  

     

   На думку Юлії Салдан, варіантів такої співпраці чимало. Оригінальні наукові та ігрові правничі квести вона береться розробити власноруч із колегами. До цього залучатимуть ще й секцію правознавства Малої академії наук.

     

Апеляційний суд Хмельницької області з власної ініціативи  не лише проводитиме щоп’ятниці цікаві зустрічі  з інтеркативами та екскурсіями для шкіл області, а ще й  залучатиме власних лекторів-практиків до зустрічей із школярами в стінах школи.  Такі ініціативи учителі охоче підтримали. Наразі ж вони виявили бажання й фактично вперше в своєму житті здійснили детальну екскурсію судом. 

За повідомленням прес-служби суду