Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Апеляційний суд Одеської області визначив місце розгляду кримінального провадження щодо особи, яка обвинувачується у зґвалтуванні та умисному вбивстві малолітньої дитини

28 листопада 2017, 17:40

До апеляційного суду Одеської області надійшло кримінальне провадження відносно Чеботаря М.А., який обвинувачується у вчиненні зґвалтування та умисному вбивстві малолітньої дівчинки, жительки с. Лощинівка Ізмаїльського району Одеської області, за поданням Голови Малиновського районного суду м. Одеси про вирішення питання щодо направлення даного кримінального провадження для розгляду до іншого суду.

Підставою для направлення кримінального провадження до апеляційного суду відповідно до подання, стала неможливість здійснення автоматизованого розподілу для судового розгляду через відсутність в Малиновському районному суді м. Одеси присяжних, які можуть розглядати  зазначене кримінальне провадження.

Колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ апеляційного суду Одеської області під час розгляду подання встановила, що Одеською обласною радою затверджено список присяжних, які мають право на здійснення правосуддя у Малиновському районному суді м. Одеси, лише в кількості п’яти осіб, що недостатньо для визначення складу присяжних, як це передбачено положеннями ст. ст. 385 та 387 КПК України і унеможливлює формування суду присяжних для розгляду даного кримінального провадження Малиновським районним судом м. Одеси.

За результатами розгляду подання, колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ апеляційного суду, на підставі вимог ст. 34 КПК України, вирішила направити кримінальне провадження стосовно Чеботаря М.А. для розгляду до Приморського районного суду м.Одеси, у якому сформований склад присяжних у кількості 18 осіб. 

З ухвалою апеляційного суду Одеської області можна ознайомитися у Єдиному державному реєстрі судових рішень

     

       За повідомленням прес-служби суду